Dış Paydaş Görüşmesi: İstanbul Üniversitesi Gözlemevi ve ÇAAM Ulupınar Gözlemevi Arasında İş Birliği Görüşmeleri

16 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Makamında astronomi ve uzay bilimleri alanlarında ve iki üniversitenin gözlemevleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi kapsamında görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeye, İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Sn. Prof. Dr. Faruk SOYDUGAN, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Sn. Prof. Dr. Tolga GÜVER, Üniversitemiz Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Murat YİĞİT ve Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Sn. Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN katıldılar. Toplantıda iki üniversitenin gözlemevleri arasında var olan protokolün güçlendirilmesi, ortak araştırma merkezi altyapısı için hazırlık yapılması ve gözlemevlerinin geliştirilmesi, etkin kullanımı konularında görüş alış verişinde bulunuldu.