Tarihe Tanıklık Etmeye Hazır Mısın?

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak 2024’te yapılması planlanan ISS’teki Özel Uzay Uçuşu Ax-3’ün 4 mürettebatından biri. Türk Uzay tarihinin çok önemli bir kilometre taşına imza atılan uçuşu izleme imkânına ve tarihe tanıklık etmeye hazır mısın?

ABD saati ile 17 Ocak 2024'te saat 17.11'de başlatılması hedeflenen mevcut uçuş,  Türkiye saati ile 18 Ocak saat 01.11’de gerçekleşecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesi olarak bu tarihi uzay uçuşuna, şu günlerde geç vakitlere kadar ÇOMÜ Kütüphanesinde final sınavlarına çalışan öğrencilerimizle birlikte tanık olma heyecanı içerisindeyiz.

Hayal ettiğimiz açık havada bu tarihi ana sıcak bir çorba eşliğinde; gökyüzüne astrofizik teleskoplarla bakarak, dev projeksiyonda canlı yayını izleyerek tanık olmaya ne dersin?

Tarih: 18 Ocak 2024

Saat: 00.00 ile 01.30 arası

Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi Merkez Kütüphane Önü