IWOE 9 Çalıştayı sona erdi

ÇOMÜ Gözlemevi’nde ‘INTERNATIONAL WORKSHOP ON OCCULTATION AND ECLIPSE’ başlıklı çalıştay yapıldı

Uluslararası Astronomi Birliği Uluslararası Yıldız Tutulması Zamanı Derneği Orta Doğu Temsilciliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gözlemevi ortaklığında 17 Mayıs’ta Fizik Bölümü Seminer Salonu’nda düzenlenen ‘International Workshop on Occultation and Eclipse’ başlıklı çalıştay gün boyu gerçekleşen sunumların ardından sonlandı.

Çalıştay öncesinde, İran’dan gelen katılımcılar, Gözlemevi’ni ziyaret ederek teleskoplar hakkında bilgi aldılar. Çalıştay, 09:30’da ÇAAM ve Gözlemevi müdürü Prof.Dr. Ahmet Erdem’in ve Uluslararası Yıldız Tutulması Zamanı Derneği Orta Doğu Temsilciliği Başkanı Atila Poro’nun açılış konuşmalarıyla başladı. İki ana oturumda gerçekleşen ve 16:30’a kadar süren çalıştayın ilk oturumu, Yeni Zelanda’dan Prof. Dr. Edwin Budding’in sunumuyla açıldı. İranlı araştırmacıların konuşmalarıyla devam eden çalıştayın ikinci ara oturumunda emekli ÇOMÜ öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Emin Özel’in sunumu yer aldı. Öğleden sonra başlayan ikinci ana oturumda emekli ÇOMÜ öğretim üyesi Prof.Dr. Osman Demircan, bildirisini sundu. İranlı öğrenciler ve Fizik Bölümü doktora öğrencilerinin güncel araştırmalarını içeren sunumlar, karşılıklı bilimsel paylaşımların yapılmasına katkı sağladı.

Çalıştay, Uluslararası Yıldız Tutulması Zamanı Derneği Orta Doğu temsilcisi Atila Poro’nun Prof.Dr. Ahmet Erdem, Prof.Dr. Edwin Budding, Prof.Dr. Osman Demircan ve Prof.Dr. Mehmet Emin Özel’e plaket takdim etmesiyle sonuçlandı ve tüm katılımcılar, ÇOMÜ Gözlemevi’nin 17. kuruluş yıldönümü’ne katılmak üzere yola çıktılar.