ÇAAM ve Ulupınar Gözlemevi ekibinin destek verdiği “NASA Space Apps Challenge” hackathonu 5-6 Ekim’de Çanakkale’de düzenleniyor.

ÇAAM ve Ulupınar Gözlemevi ekibi ve Astronomi ve Astrofizik Kulübü’nün katkı sunup görev aldığı etkinlik, farklı şehirlerden yaklaşık 120 katılımcıyla beraber 5-6 Ekim 2024 tarihlerinde Çanakkale Bahçeşehir Koleji Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 24 saatten uzun sürecek proje çalışmaları, bilimsel sunumlar, gözlemlerle beraber dolu dolu bir etkinlik planlandı. Tüm ilgilileri bekliyoruz.

NASA Space Apps Challenge, NASA tarafından küresel çapta düzenlenen bir hackathondur. Bu hackathon, her yaştan ve her düzeyden bilim insanı, mühendis, girişimci, sanatçı, öğretmen ve öğrenciyi Dünya ve uzay ile ilgili sorunlara yaratıcı çözümler bulmak için bir araya getirir. Katılımcılar, NASA'nın açık veri setlerini kullanarak belirli zorluklara yönelik yenilikçi projeler ve prototipler geliştirirler.

Hackathon genellikle 24-48 saat süren yoğun bir iş birliği sürecini içerir ve dünya çapında birçok farklı lokasyonda eş zamanlı olarak düzenlenir. 2024 yılında ülkemizde aynı anda 17 farklı konumda düzenlenecek organizasyonda Çanakkale etkinliği en fazla katılımcının yer alacağı konumlardan biri olacak.

Ayrıntılar için: